Erhvervspsykologi

Jeg hjælper virksomheder med at udvikle fire processer der:

  • Skaber højere trivsel og arbejdsglæde
  • Forebygger sygefravær og stress
  • Styrker psykologisk tryghed
  • Giver mere tydelig ledelse
  • Reducerer mængden af dyre fejl

De fire processer hedder Psykologisk fleksibilitet, Psykologisk tryghed, ledelsesfleksibilitet og psykologisk sikkerhed. Samlet kalder jeg konceptet for ”Den bevidst sunde organisation”.

Psykologisk fleksibilitet øger trivsel og forebygger stress

Psykologisk fleksibilitet er den proces vi normalt træner i ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Psykologisk fleksibilitet handler om at træne sin villighed til at være tilstede i nuet, og at lave engagerede handlinger i retning af hvad der er meningsfuldt og bæredygtigt.

  • Psykologisk fleksibilitet reducerer belastningen i arbejde med høje følelsesmæssige krav
  • Psykologisk fleksibilitet øger evnen til at handle meningsfuldt og værdibaseret
  • Psykologisk fleksibilitet øger evnen til at tage de rigtige beslutninger

Som erhvervspsykolog og konsulent hjælper jeg med at træne psykologisk fleksibilitet ved at tilbyde supervision, temadage, undervisning og ledertræning. Kontakt mig for at høre mere, og finde en model der passer til jer.

Psykologisk tryghed forebygger sygefravær og reducerer fejl

Psykologisk tryghed handler om at tage farligheden ud af at arbejde med komplekse opgaver. Psykologisk tryghed opstår, når diskurser og belønningsstrukturer skifter fokus fra at undgå eller straffe fejl, til at identificere og belønne gode handlinger i en generel forståelse af at nul-fejl ikke er muligt i kompleks opgaveløsning.

  • Psykologisk tryghed giver trygge medarbejdere og derved lavere sygefravær
  • I psykologisk trygge kulturer opstår færre fejl end i nul-fejlskulturer
  • Psykologisk trygge kulturer er mere omstillingsparate og tilpasser sig bedre en kompleks hverdag

Psykologisk tryghed er i konsulentverdenen et kæmpe ”buzz-word” som alle gerne vil sælge. Det kan give værktøjer, der er simple at implementere, og som giver store resultater hurtigt. Psykologisk tryghed er dog kun én af de fire processer jeg mener det er relevant at arbejde med, og jeg vil meget gerne diskutere med jer hvorfor. Jeg træner normalt psykologisk tryghed igennem workshops og ledertræning, men kontakt mig for at høre mere, og for at finde en model der passer til jer.

Ledelsesfleksibilitet skaber tydelighed og tryghed

Ledelsesfleksibilitet handler om at træne psykologisk fleksibilitet i ledelse, og træne forståelsen af sin egen impact som leder, særligt i forhold til medarbejdernes trivsel og psykologiske tryghed. Som leder træner du at genkende dine ”kroge”, altså de strategier du bliver fanget af i din ledelse, og vi træner sammen at udvide dit handlingsrum, når den automatiske reaktion ikke er funktionel.

  • Ledelsesfleksibilitet træner frygtløs ledelse, og modet til at gøre det rigtige som leder
  • Ledelsesfleksibilitet gør dig tydelig og autentisk som leder og menneske
  • Ledelsesfleksibilitet øger den psykologiske tryghed i din organisation
  • Ledelsesfleksibilitet gør det mere meningsfyldt for dig at være leder

Når vi taler ledertræning, så er individuel supervision næsten altid den bedste måde at træne på, men ledertræning kan med fordel også trænes i lederteams, på temadage eller workshops. Processen er fleksibel, så kontakt mig for at høre mere, og for at finde en model der passer til dig/jer.

Psykologisk sikkerhed styrker en tidlig indsats for at reducere sygefravær

Psykologisk sikkerhed er en mere strukturel proces, og handler helt konkret om at medarbejdere har en struktur der sikrer at de ved hvilken hjælp de har til rådighed i kriser og mistrivsel, ved hvor de skal gå hen for at få den hjælp, og hvilke konsekvenser det har for dem at opsøge hjælpen.

  • Psykologisk sikkerhed skaber en struktur der tidligt kan forebygge længere sygefravær
  • Psykologisk sikkerhed er en tydelig og systematiseret tilgang til krisestyring
  • Psykologisk sikkerhed kan gribe og støtte medarbejdere i krisesituationer

At arbejde med sikkerhedsstrukturer i virksomheder gøres typisk på højere ledelsesniveau, hvor jeg kan være med som psykologisk konsulent. I praksis arbejder jeg hyppigere med krisestyring og konflikthåndtering, hvilket du kan læse mere om her. At have en krisepsykolog tilknyttet, der kender jeres organisation er dog en temmelig vigtig del af at skabe et psykologisk sikkerhedsmiljø. Kontakt mig for at høre mere, og for at finde en model der passer til dig/jer.

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "PsychologicalTreatment", "name": "Erhvervspsykologi", "description": "Professionel erhvervspsykologisk rådgivning og støtte med Psykolog Jeppe Schultz. Tilbyder skræddersyede løsninger for organisationer og individer til at forbedre arbejdsmiljø og personlig udvikling.", "provider": { "@type": "PsychologicalTreatment", "name": "Psykolog Jeppe Schultz", "image": "https://jeppeschultz.dk/wp-content/uploads/2023/01/kvadrat.jpg", "address": { "@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Langelinie 29, 1. Sal", "addressLocality": "Odense M", "postalCode": "5230" }, "email": "psykolog@jeppeschultz.dk", "areaServed": "Odense", "languagesSpoken": [ "Danish", "English" ], "paymentAccepted": "Sygeforsikring Danmark", "parking": "Parking available" }, "serviceType": "Erhvervspsykologisk Rådgivning", "serviceAudience": { "@type": "Audience", "audienceType": "Organisationer og individer, der søger erhvervspsykologisk rådgivning og støtte" }, "areaServed": { "@type": "City", "name": "Odense" }, "url": "https://jeppeschultz.dk/erhvervspsykolog/" }